A RAGYOGÓ ARCBŐR 5+1 ARANYSZABÁLYA - LIFESTYLE

A RAGYOGÓ ARCBŐR 5+1 ARANYSZABÁLYA - LIFESTYLE

2018-11-18

A csodálatos arcbőr holisztikus megközelítéssel




A RAGYOGÓ ARCBŐR 5+1 ARANYSZABÁLYA - LIFESTYLE


Mindenki gyönyörű arcbőrre vágyik, ennek eléréséhez azonban szükséges, de nem elegendőek a kiváló minőségű, lehetőség szerint organikus alapanyagokból készült arcápolási termékek. Összegyűjtöttük azt az 5+1 aranyszabályt, aminek betartásával azonban újabb lépést tehetünk az egészségesen ragyogó arcbőr felé.



1. ÉTKEZZ HELYESEN

A kiegyensúlyozott táplálkozás kulcsfontosságú tényező a csodás arcbőr eléréséhez. A túlzottan olajos ételek fogyasztása, a cukrok és a finomított szénhidrátok, ahogy a szervezetünknek, úgy az arcbőrünknek sem tesznek jót. Törekedjünk arra, hogy teljes kiőrlésű, illetve lassan felszívódó szénhidrátokat vigyünk be a szervezetünkbe, étrendünkben hangsúlyosan jelenjenek meg a fehérjék, a nyers zöldségekből és gyümölcsökből származó vitaminok. Amennyiben bármilyen élelmiszerrel szemben érzékenyek vagyunk, maximálisan tartsuk be a diétát, hiszen hiba esetén kiütések, pattanások jelenhetnek meg az arcbőrön, amelyek akár maradandó hegeket is okozhatnak.

 

2. MOZOGJ

A rendszeres sport köztudottan jót tesz az egészségnek, hiszen fokozza a vérkeringést, szinten tartja a vércukrot, serkenti az agyi működést és optimalizálja az izomzat működését. Próbáljuk a mindennapunkba beépíteni a mozgást, már azzal nagy lépést teszünk az egészséges élet felé, ha egy megállóval hamarabb leszállunk a buszról, hogy besétáljunk a munkahelyünkre. A mozgás ráadásul a bőrünkkel is csodát tesz, hiszen ellátja oxigénnel, fokozza az anyagcserét és az izzadás segítségével serkenti a salakanyagok eltávolítását a bőrből. Fontos azonban, hogy bőrünket sportolást követően kíméletes, organikus anyagokat tartalmazó tisztálkodószerekkel mossuk át.  Az arcunkra használjunk micellás arclemosót, a testünkre pedig kerüljük az olyan agresszív hatóanyagokat tartalmazó készítményeket, mint az SLS.

 

3. ÜGYELJ A FOLYADÉKPÓTLÁSRA

Ahogyan arra már korábbi blogbejegyzésünkben felhívtuk a figyelmet, a megfelelő hidratálás elengedhetetlen az anyagcseréhez és az üde arcbőrhöz. Nem kell azonban napi szinten 4-5 liter folyadékot bevinnünk, már 2,5-3 liter is bőven elég. A hidratálás alapja lehetőleg szénsavmentes ásványvíz legyen, ezt egészítsük ki egy-két csésze zöld-, fehér-, illetve matcha teával vagy gyógynövények főzetével. A legújabb kutatások arra is rávilágítanak, hogy a túlzott folyadékbevitel megterheli a szervezetet, éppen ezért ne essünk át a ló túlsó oldalára, hanem törekedjünk az optimális mennyiség elfogyasztására. 


4. HASZNÁLJ MEGFELELŐ KOZMETIKUMOKAT

Arc és szépségápolási szereid kiválasztása során figyelj arra, hogy olyan készítményeket szerezz be, amelyek nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, hiszen a természet is számos esszenciális hatóanyaggal tud bennünket megajándékozni. Mindenesetben olvasd el az összetevők listáját, s ha a termék tartalmaz kőolajszármazékot, szilikont, PEG-et, parabént, akkor tedd vissza a polcra. Vásárolj organikus készítményeket, hiszen ezek garantáltan nem tartalmaznak vegyszereket. Szintén fontos, hogy minden esetben bőrtípusnak megfelelő kozmetikai szereket használj, amelyek azokat a hatóanyagokat tartalmazzák, amelyekre arcbőrödnek szüksége van. Extra tipp a C-vitaminos szérumok használata. A bőrt rövid idő alatt üdévé és ragyogóvá varázsolják, miközben komolyan Anti-Aging hatással is bírnak! Ha nem tudod, milyen kategóriába sorolható arcbőröd, töltsd ki pár perc alatt tesztünket.


5.PIHENJ ELEGET

A mai felpörgött világban muszáj időt szakítanunk a pihenésre. Akármennyit is dolgozol, a szervezetednek és a bőrödnek is szüksége van az alvásra a regenerációhoz. Enélkül sejtjeid nem tudnak megújulni, arcbőröd egyre fakóbb, szöveteid lazábbak lesznek, amely a ráncok kialakulásához vezet. Törekedj arra, hogy 6-8 órát mindenképpen aludj, annak érdekében pedig, hogy ez minél hatékonyabb legyen, sajátíts el relaxációs technikákat, amelyekkel a mélyalvás fázisa meghosszabbítható.


+ TEDD LE A CIGIT ÉS POHARAT

A dohányzás és az alkoholfogyasztás rendkívüli mértékben károsítja a bőrt már sejtszinten is. A nikotin elzárja a hajszálereket, rontja a vérkeringést, fakóvá teszi az arcbőrt, miközben lassítja a sejtmegújulást, így a hegek gyógyulását is. A szakértők szerint egy fél pohár vörösbor naponta pozitív hatást válthat ki szervezetünkben, de a túlzott alkohol fogyasztás fokozza a szervezetben jelen lévő gyulladásokat, gyengíti az immunrendszert, ezáltal pedig a bőr természetes védekezőképességét is.