Progresszív arcrelaxáció

Progresszív arcrelaxáció

2016-03-11

Engedd el magad és szépülj közben!

 

Ma mutatunk Neked egy egyszerű és gyors technikát, hogy arcod, arcizmaid és vonásaid kipihentek legyenek!

Mi is az a progresszív relaxáció?

A pszichés és emocionális feszültség nem csak belsőleg, hanem külsőleg is megjelenhet. Feszültnek, erősebb tekintetűnek látszunk, és ha nem figyelünk oda, nem pihenjük ki magunkat, ez a későbbiekben arcvonásainkba rögzülve mutatkozik. A progresszív relaxációs technika egyszerűen azt jelenti, hogy izomcsoportjainkat megfeszítve majd elengedve, emlékeztetjük testünket és lelkünket, hogy mi a két állapot közötti különbség és először tudatosan, később már automatikusan kevesebbet feszítjük meg folytonosan arcizmainkat. Általában észre sem vesszük, hogy naphosszat valamilyen izmunk be van feszítve és ez leggyakrabban arcukon is jelentkezik, így magunk növeljük a stresszt a szervezetünkben.

Helyezd magad kényelembe, fekve, ülve, ahogy jólesik. Tudatosítsd magadban, hogy most oda fogsz figyelni a testedre és tapasztald meg, mit érzel a gyakorlatok közben.

  • Feszítsd meg homlokizmaidat 7 másodpercig (határozottan, de ne görcsösen) érezd, ahogy feszül a homlokod, hogy izmaid dolgoznak, hogy vérkeringésed felpezsdül. Ez után engedd el őket 30 másodpercig, hagyd, hogy izmaid teljesen elernyedjenek, homlokod kisimuljon, élvezd és érezd a pihentető érzést. Ezt ismételd meg háromszor.
  • Most mosolyogj nagyot, érezd, ahogy orcádon izmaid megfeszülnek 7 másodpercig, és ugyancsak engedd el őket fél percig. Ezt is ismételd meg háromszor.
  • Végső gyakorlatként feszítsd meg a szádat, mintha puszit akarnál adni kedvesednek, majd azt is engedd el. Azonos időközökkel végezd, mint az előző gyakorlatokat

Érzed a különbséget?

Egészségedre! :-)