Általános szerződési és felhasználási feltételek


A jelen szerződési feltételek a Natics Laboratoires Kft. által előállított és Magyarország területén forgalmazott kozmetikai és bőrápolási termékekre a természetes vagy jogi személy vásárló, valamint az eladó Natics Laboratoires Kft. között létrejött online adásvételi szerződésekre irányadóak és alkalmazandóak. A Natics Laboratoires Kft. termékeit csak végfelhasználónak minősülő vevőknek értékesíti, viszonteladást, üzletszerű értékesítést és felhasználást nem engedélyez.

 

A szerződés tartalmi kellékei a következők : 

 1. Az üzemeltető eladó adatai

 2. Panaszügyintézés

 3. Tárhely szolgálató

 4. Megvásárolható termékek köre

 5. Rendelési információk 

 6. A megrendelések feldolgozása

 7. Rendelés lépéseinek bemutatása

 8. A megrendelt termék házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése

 9. Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása

 10. Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése

 11. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

 12. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról szóló tájékoztató

 13. Elállási/felmondási jog gyakorlásáról szóló tájékoztatás

 14. Adatkezelés, adatvédelem, eljárási szabályok

 15. Adatvédelmi kifogás jogorvoslat

 16. Egyéb rendelkezések, információk

 17. Elállási/felmondási nyilatkozat

 

1. Az üzemeltető eladó adatai

Cégnév: NATICS LABORATOIRES Kft.

Székhely: 1121 Budapest, Rácz Aladár út 154/B

Telephely: 1045 Budapest, Berlini utca 47-49.

Adószám: 13542371-2-43

Cégjegyzék szám: 01 09 860673

Bankszámlaszám: CIB-Bank 10700701-42916101-51100005

Adatkezelési nyilvántartási azonosító: NAIH-89150/2015.

Cégjegyzéket vezető bíróság: Fővárosi Törvényszék 

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus levelezési cím: info (kukac) natics.hu

Telefonos elérhetőség: 06 20 211 2111

Szállítási partner: GLS Hungary Kft.

Személyes átvételi lehetőség: nincs

Megrendelések feldolgozása hétköznapokon történik: 9-17 óra között

Megrendelések teljesítésének átlagos ideje: 2-4 munkanap

Webáruház domain: http://www.natics.hu

 

2. Panaszügyintézés

Panaszügyintézés helye, kapcsolatfelvételi adatok:

Levelezési cím: 1121 Budapest, Rácz Aladár út 154/B

Elektronikus levelezési cím: info (kukac) natics.hu

Telefonszám: 06 70 532 3935

Békéltető testület elérhetőség:

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

Név: Dr. Baranovszky György

e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

 

3. Tárhely szolgálató

Tárhely szolgáltató cégnév: LogosNET, Molnár Dénes egyéni vállalkozó

Tárhely szolgálató székhely / cím: 4225 Debrecen, Sillye Gábor u. 103.

Tárhely szolgálató e-mail cím: info@logonet.hu

 

4. Megvásárolható termékek köre

Natúr kozmetikai és kozmetikai kiegészítő termékek:


- Leöblítendő termékek

- Nem leöblítendő termékek

- Bőrápolási termékek

- Arcápolási termékek

- Ajakápolási termékek

- Szemápolási termékek

- Hajápolási termékek

- Kiegészítő termékek kozmetikumokhoz


A termékekre megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

 

5. Rendelési információk 

A vásárlás regisztrációhoz kötött. A regisztrálni a http://www.http://www.natics.hu weboldalunkon a felső menüben a “regisztráció” feliratra kattintva lehet. Amennyiben kosarába terméket helyezett, a regisztrációt a rendelés leadása előtt is elvégezheti.

 

6. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9-17 óra között történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, de ha a megrendelés a megjelölt idő lejárta után történik, azt legkorábban a következő munkanapon dolgozza fel a Natics Laboratoires Kft. Az ügyfélszolgálat minden esetben elektronikus levelezésben /e-mail/ haladéktalanul visszaigazolja, hogy rögzítette a rendelést. Az általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 2-4 munkanapon belüli. A leadott rendelések folyamatosan kerülnek kiküldésre, ezért a NATICS LABORATOIRES Kft. felhívja a tisztelt megrendelő figyelmét, hogy a rendeléshez képest több munkanappal eltolt egyéni teljesítést nem köteles biztosítani, így módjában áll az ilyen jellegű megrendeléseket - egy későbbi időpontra kért teljesítést - visszautasítani, amelyről a megrendelőt tájékoztatja.

A termékadatlapokon megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, azok bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. A Natics Laboratoires Kft. fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően lehetséges. Abban az esetben, ha a termék vételárát vevő már megfizette, a termék szállításának elmaradása miatt a vételárat az összeg küldőjének utalja vissza.

Amennyiben a megrendelés visszaigazolása elmaradna, célszerű  ellenőrizni a levelező rendszer SPAM (levélszemét) mappáját. Ha ott sincs visszaigazolás, forduljon reklamációjával az 1. pontban leírt adatok alapján az ügyfélszolgálathoz.  

 

7. Rendelés lépéseinek bemutatása

 1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba.

 2. Amennyiben további terméket nem kíván vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Az „X” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát.

 3. Szállítási/fizetési mód kiválasztása.

 4. Megrendelés.

 5. Szállítási / Számlázási, illetve a belépési adatok megadása /. Amennyiben már regisztrálta magát, akkor be tud lépni, ha nem, akkor most tegye meg.

 6. Olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és miután megismerte annak tartalmát, a jelölőnégyzeten ezt ismerje el. A jelölőnégyzet kitöltése egyben a Feltételek elfogadását jelenti.

 7. Az adatok megadását követően a "Megrendelés" gombra kattintva küldje el a megrendelését.


A megrendelés elküldését követően erről a megadott e-mail címre visszaigazolást kap. Az elérhetőségi adatokat pontosan adja meg, mert a pontatlanul vagy hiányosan megadott kapcsolatfelvételi adatok miatt a megrendelés teljesítése nem lehetséges. A hibás adatszolgáltatás miatt bekövetkező kárigényt a Natics Laboratoires Kft.kizárja.


Megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés elküldésével fizetési kötelezettsége keletkezik.

 

8. A megrendelt termék / házhozszállítási díjfizetésének ismertetése

A megrendelt termék vételárának kiegyenlítése

 • online fizetésre alkalmas bankkártyával, vagy

 • utánvétes fizetéssel lehetséges, a csomag átvételekor. Ebben az esetben  a futárnak kell kifizetni a rendelési összeget és szállítási díjat.


A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.

A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és ha a termékeken sérülést észlel, kérje jegyzőkönyv felvételét. Ilyenkor a jegyzőkönyv egy példányát vegye és és küldje vissza a csomagot. Jegyzőkönyv nélküli reklamációt a Natics Laboratoires Kft. nem fogad  el.

 

9. Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása

A Webáruház a megrendeléseit a  GLS Hungary futárszolgálat segítségével kézbesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat háromszori kézbesítést kísérel meg. A pontatlan vagy más módon hibás adatszolgáltatásból eredő károkért való felelősségét a 7. 7. ponthoz  igazodóan, a Natics Laboratoires Kft. kizárja. Cégünk kizárólag Magyarország területére szállít!


Az értesítéseket a GLS futárszolgálat elektronikusan küldi ki a saját rendszeréből, a NATICS LABORATOIRES Kft.-nek a az elektronikus levélkiküldésre és ennek teljesítésére rahatása nincs, felelősséget nem vállal az elmaradt értesítések miatt. Amennyiben nem érkezett értesítés a rendelés feladását követően, ügyfélszolgálatunk készségesen segít a csomag státuszának megállapításában. Kérjük a GMAIL fikókot használókat, hogy a kéretlen levelek/spam vagy promóciók mappákat is tekintse meg.

  

10. Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése

Házhoz szállítás díja

A házhoz szállítás díjszabásai a következők:

- online bankkártyás fizetés 11 500 Ft értékhatár alatt 990 Ft
- utánvétes rendelés esetén 11 500 Ft értékhatár alatt 1 290 Ft
- 11 500 Ft értékhatár felett a házhoz szállítás Magyarország egész területén ingyenes

Amennyiben a csomag átvételét a megrendelő rendeltetésszerű kiszállítás esetén megtagadja, a szolgáltatónak módjában áll a következő rendelést kizárólag előre utalás esetén szállítani.

11. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Kérjük, a csomag átvételénél vizsgálja meg, hogy a kézbesített termék sérülésmentes-e. Amennyiben azon sérülés látható, ragaszkodjon jegyzőkönyv felvételéhez a kézbesítő futárnál, mert csere csak ennek alapján biztosítható. Jegyzőkönyv hiányában a sérült terméke(ke)t a Natics Laboratoires Kft. nem cseréli. Amennyiben a megrendelő a csomag átvételét megtagadja és visszaküldi a szállítónak, abban az esetben a szállító a következő rendelésnél kizárólag bankkártyás fizetés fogad el online felületén.

 

12. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról szóló tájékoztató

A Felhasználó/Vevő az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával tudomásul veszi, hogy a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól  szóló 45/2014. (II.26) Kormányrendelet 29. § (1) bekezdés e. pontja alapján kozmetikumokra, ha a termék csomagolása sérült vagy azt megbontották, akkor az adásvételre az e rendelet 20.§-ban szabályozott elállási jog nem vonatkozik. Sértetlen bontatlan termék visszaszolgáltatása esetében a termék átvételétől számított 14 napon belül az elállási és felmondási jog gyakorolható. 

A Natics Laboratoires Kft. felhívja a vásárló figyelmét, hogy a bőr és annak működése, valamint a termékek felhasználása során a szervezet esetleges reakciója egyéni, így a termékek hatása felhasználóként eltérő lehet. A hatóanyagok és a termékek tulajdonságait általánosan elfogadott tudományos megállapítások, saját tapasztalatok és a Natics Laboratoires Kft. beszállítóinak kutatásai alapján fogalmaztuk meg, amelyek azonban nem általánosíthatóak minden felhasználó bőrének működésére, figyelemmel az előzőekben megfogalmazott egyedi jellegre. A hatás elmaradása minden felhasználó bőrének egyedi, sajátságos jellege, továbbá az esetleges nem megfelelő felhasználás miatt nem minősül szavatosság igényt megalapozó oknak.

Termékeket, a felhasznált alapanyagokat és beszállítókat a Natics Laboratoires Kft. folyamatosan ellenőrzi, s mindent megtesz annak érdekében, hogy olyan termékeket értékesítsen, amelyek ápolóak, bőrtáplálóak, kíméletesek és segítenek a bőr szépségének fenntartásában. 

A Natics Laboratoires Kft. által a vevőnek eladott termék igazolt hibája esetén, a vevő kérésére a Natics Laboratoires Kft. a terméket kicseréli. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a termék forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek. A Natics Laboratoires Kft. mentesül a termék hibájával kapcsolatos felelősség alól, ha a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető vagy a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta. A Natics Laboratoires Kft. a termék esetleges hibája esetén a cserét a vevő érdekeinek szem előtt tartásával, a bejelentést követő, megfelelő határidőn belül teljesíti. Csere esetén a szavatossági kötelezettség a kicserélt termékre is kiterjed.

A Natics Laboratoires Kft. megállapítja, hogy egyedi esetben a termékek összetevői az erre érzékeny személyeknél esetlegesen túlérzékenységet, allergiás reakciót válthatnak ki. A termékek használatba vétele előtt ellenőrizze hogy nincsenek a termékben olyan összetevők, amelyekkel szemben túlérzékenysége lehet. Az összetevők felsorolása a termék adatlapján az “Összetétel” felíratva kattintva olvasható a nemzetközi INCI jelölés alapján. Az összetevők a csomagoláson is megtalálhatőak az Európai Parlament és a Tanács 1223/2009/EK rendelete alapján. Az esetleges fellépő túlérzékenységi reakciók nem a termék hibájából adódnak, mivel egyéni reakcióról van szó, így erre hivatkozva a termékek ára nem igényelhető vissza.

A Natics Laboratoires Kft. kijelenti, hogy a felhasználó/vevő az Általános Szerződési Feltételekkel egyetemlegesen elfogadja, hogy a termék helytelen használatából, tárolásából adódó elváltozásokért vagy esetleges allergiás reakcióival kapcsolatban a Natics Laboratoires Kft.-t minden következmény és kártérítési kötelezettség alól mentesíti.

 

13. Elállási/felmondási jog gyakorlásáról szóló tájékoztatás

Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap. Amennyiben elállási / felmondási jogával élni kíván az elállási / felmondási nyilatkozatot juttassa el elektronikusan, vagy postai úton. Ezzel egyidejűleg Vevő küldje vissza a terméket is.

Amennyiben a vásárló a 14 napos felmondási időre hivatkozva visszaküldi a terméket, majd ugyanazt, illetve részben ugyanazt a terméket/termékeket kívánja megvásárolni egy későbbi akció folyamán, ebben az esetben a Natics Laboratoires Kft. nem köteles az újabb, csökkentett áru rendelést teljesíteni.

Jogvita esetén A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Elállás esetén, ha a termék is beérkezett, a nyilatkozat és a termék visszavételétől  számított 14 napon belül a Natics Laboratoires Kft. visszatéríti  a Megrendelőtől származó és a Natics Laboratoires Kft. –hez eljuttatott valamennyi ellenszolgáltatást kivéve a visszajuttatáshoz szükséges fuvarozási költséget. A visszatérítés az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módon, vagy banki átutalással történik.

 

14. Adatkezelés, adatvédelem, eljárási szabályok

Adatkezelés, adatvédelem 

A http://www.natics.hu domain néven üzemelő webáruház adatait a Natics Laboratoires Kft. kezeli. Az adatok megadása önkéntes alapon a megrendelő hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. Megrendelő az Általános szerződési feltételek elfogadásával hozzájárul ahhoz, hogy megadott szállítási adatait a megrendelt termék kiszállítását végző partner  a csomag kézbesítéséhez megismerhesse.

 

A megrendelés / regisztráció elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges megadandó adatok

• Név

• E-mail cím

• Telefonszám

• Irányítószám

• Település

• Utca, házszám

• Emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

 

Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre - tárolásra:

• eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)

• kedvenc termékek (amennyiben a regisztrációt követően belépett és elhelyezett kedvencek közé termékeket)

• regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok

 

Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok

• Név

• E-mail cím

Hírlevélre a megrendelés elküldése alkalmával, vagy a webáruház oldalán lehet feliratkozni. A feliratkozás kizárólag valós e-mail címmel lehetséges. A feliratkozás elküldése után a megadott e-mail címre a rendszer egy megerősítő hivatkozást (webcímet) küld, amelyre kattintva igazolható és megerősíthető a feliratkozás. A megerősítő webcímre kattintás egyben hozzájárulás a hírlevelek küldéséhez. A megadott adatokat a Natics Laboratoires Kft. bizalmasan kezeli nem adja ki harmadik fél számára. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden kiküldött levél alján biztosított a leiratkozás gombra történő kattintással vagy ügyfélszolgálathoz küldött kéréssel. A e-levélben történő leiratkozás gombra kattintást követően a megadott e-mail cím és a hozzá tartozó adatok mindegyike azonnal törlésre kerül. Ügyfélszolgálaton át előterjesztett törlési igény esetén a levelezési rendszerből 14 munkanapon belül törlik az adatokat. A Natics Laboratoires Kft. által küldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet. A megadott adatokat harmadik fél részére a Natics Laboratoires Kft. nem adja ki, harmadik fél ajánlatait nem kézbesíti a megadott e-mail címre.

 

Statisztikai adatok

A webáruház böngészése folyamán technikai információkat rögzítenek, statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a Natics Laboratoires Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A Natics Laboratoires Kft. által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.

 

Cookie-k (sütik)

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító, elmúlt-e már 18 éves kérdésre történő válasz. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig került tárolásra.

 

Megrendelés adatai

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Natics Laboratoires Kft. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal együtt a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év) rögzítésre és tárolásra kerülnek. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info (kukac) natics.hu e-mail címen vagy ügyfélszolgálati elérhetőségek valamelyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálatnál kérhető.

 

15. Adatvédelmi kifogás jogorvoslat

Megrendelő tudomásul veszi, hogy a Natics Laboratoires Kft. jelen szerződési feltételekben vállalt adatkezelési kötelezettsége megsértése esetén a hatósághoz fordulhat. 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

URL: http://naih.hu

 

16. Egyéb rendelkezések, információk

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével Megrendelő elfogadja a Natics Laboratoires Kft. általános szerződési feltételeit, adatkezelési nyilatkozatát.

Jelen dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.

 

17. Elállási/felmondási nyilatkozat

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: Natics Laboratoires Kft. 1121 Budapest, Rácz Aladár u. 154/B, info (kukac) natics.hu

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés vagy a megrendelés  időpontja /vagy a termékátvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

Keltezés

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

A megrendeléssel keletkező adásvételi szerződés archiválása nem történik meg, azt nem iktatja a Natics Laboratoires Kft. A szerződés kizárólag elektronikus formában online adásvételi szerződésként n létre. A megkötött szerződés, amely nem utal magatartási kódexre, szakmai szokványra, a  későbbiekben nem kereshető vissza.

 

A jelen  ÁSZF 2019. október 1-től, határozatlan időre lép hatályba. A Natics Laboratoires Kft. fenntartja a jogát arra, hogy az Általános Szerződési Feltételeken előzetes bejelentés nélkül változtasson. A változtatás esetén a módosításokat honlapján teszi közzé. 

 

Budapest, 2019. októbert 1.

 

Natics Laboratoires Kft.