ANTI-AGING AHA ÉS BHA HÁMLASZTÁSSAL

ANTI-AGING AHA ÉS BHA HÁMLASZTÁSSAL

2018-12-04

Vesd be az igazi Anti-Aging csodafegyverünket!

 

BŐRHÁMLASZTÁSI KISOKOS - ÍGY HASZNÁLD TUDATOSAN HÁMLASZTÓDAT


Mindannyian arra törekszünk, hogy hosszan megőrizzük bőrünk fiatalságát és szépségét. Az idő előrehaladtával azonban arcbőrünk veszít a feszességéből, kissé megereszkedik, hogy aztán ráncok, pigmentfoltok, egyenetlen elszíneződések, sőt, akár hámosodások és hegek jelenjenek meg rajta. Ezek a bőrproblémák nem csak esztétikai szempontból kellemetlenek, hanem a lelkünkre is nagy súlyt tesz, hiszen jelentős mértékben befolyásolja önbizalmunkat, önértékelésünket. 

Több olyan módszer is létezik azonban, amelyek segítségével hatékonyan vehetjük fel a kesztyűt a nem kívánatos bőrproblémák ellen. Az egyik legegyszerűbb a hámlasztás, amit a NATICS klinikai tisztaságú, biotechnológiával készült innovatív termékeivel otthon is biztonságosan lehet végezni.



KEZDJÜK AZ ALAPOKNÁL!

A NATICS® CLINICAL szakértői gyakran találkoznak azzal a tévhittel, hogy a bőrradírozást sokan egyenlőnek tartják a hámlasztással. Ez azonban nem igaz, sőt, a bőrradírok használata helyett előtérbe helyezik a kémiai hámlasztást, ugyanis a bőrradírokban jelen lévő szemcsék sérüléseket okoznak az arcbőrön, ami akár hegesedéshez, gyulladások és fertőzések kialakulásához is vezethet. A kémiai hámlasztás ezzel szemben sokkal kíméletesebben, ám hatékonyan fejti ki jótékony hatását.

A hámlasztás során a bőr felső rétegét különböző savakkal leoldjuk, hogy alatta a friss, fiatal bőr felszabadulhasson. A folyamat eredményeképpen a hegek és a ráncok enyhülnek, de a készítmények megfelelő alkalmazásával - azaz rendszeres használat, megfelelő és kiváló minőségű hatóanyag-koncentrátum mellett - akár teljesen is eltűnhetnek. A hámlasztás nagy előnye abban rejlik, hogy meggyorsítja a bőr megújulási folyamatát azáltal, hogy az úgynevezett szaruréteget egyenletesen eltávolítja. 

A hámlasztókat számos bőrproblémára tudjuk eredményesen alkalmazni, így rendszeres használatuk javasolt az anti-aging hatás elérésén túl ráncos, egyenetlen, fakó, a napfény hatására károsodott bőrre, tág pórusok megléte esetén, aknéra hajlamos bőrre, pattanások és mitesszerek esetén, továbbá a hegek és az egyenetlen bőrfelszín kezelésére. 

 

 

 

A KÉMIAI HÁMLASZTÓKRÓL

A kémiai hámlasztás legfőképp AHA, BHA hámlasztók segítségével valósulhat meg. Ezek különböző molekulasúlyú gyümölcssavak, amelyek más-más hatást eredményeznek.

______________________________________________________________________________________________________________________________________


AHA HÁMLASZTÓK

Az AHA, vagyis alfa-hidroxi sav a legismertebb hámlasztó, melynek ajánlott koncentrációja a megfelelő hatás érdekében 10-30% között mozogjon. Fő jellemzője, hogy kisebb molekulasúlyú hatóanyagként az összes gyümölcssav közül ez hatol a legmélyebbre, ezáltal a bőr elhalt hámrétegeinek az eltávolítását a lehető leghatékonyabban végzi el.

Felhasználási területek:

  • csökkenti a ráncokat;
  • a fáradt arcbőrt üdévé varázsolja;
  • haltványítja a pigmentfoltokat;
  • hegkezelésre kiváló;
  • gyorsítja a bőr megújulási folyamatait.

Nem alkalmazhatjuk azonban rozáceás és gyulladásos bőrbetegségek esetében.

Termékportfóliónkban az EXFOLIE 10%, az EXTREME pedig 30% glikolsavat tartalmaz.

______________________________________________________________________________________________________________________________________


BHA
HÁMLASZTÓ

A BHA, azaz beta-hidroxi sav, közismert nevén szalicilsav 2%-os koncentrátumként fejti ki leginkább hatását a tág pórusok, aknék, pattanások és mitesszerek esetén, de kiválóan alkalmazható rozáceás arcbőrre is. Eredményessége abban rejlik, hogy a szalicilsav zsírban oldódik, ezért a faggyúmirigy, illetve a tág pórus belsejében fejti ki hatását csökkentve az arcbőr gyulladtságát. Szalicilsavval szembeni érzékenység esetén használata nem javasolt. 

Felhasználási területek:

  • pattanásos arcbőr;
  • tág pórusok;
  • gyulladt, pattanásos arcbőr;
  • mitesszerek;
  • rozácea;
  • zsíros, olajos arcbőr.

A NATICS® REDOUX hámlasztó a világon egyedülálló készítmény, hiszen egyedileg fejlesztett mikrofragmentált szalicilsavat tartalmaz 2%-os koncentrátumban. Állaga ultrakönnyű, még a legzsírosabb arcbőrt sem nehezíti el.

______________________________________________________________________________________________________________________________________


ÍGY HASZNÁLD A HÁMLASZTÓDAT

Az eredményes hámlasztás titka a tudatosságban rejlik. Az arcmosás és tonizálás, vagy micellás arctisztítást követően vigyük fel hámlasztó szérumunkat, majd néhány perc múlva, amikor az már teljesen beszívódott, lágyan kenjük fel hidratálónkat is. 

A hámlasztás ideje alatt a bőr védtelenebb nemcsak a fénnyel, hanem a méreganyagokkal, az irritatív összetevőkkel, és az erős tartósítószerekkel szemben is. NATICS® biotechnológiai hatóanyagokat tartalmazó, organikus hámlasztói éppen ezért nyugtató, gyulladáscsökkentő anyagokat is tartalmaznak. Organikus alkotóelemeik, mint a fehérrózsa-víz vagy a fehértea-hidrolátum kényeztetik a bőrt, miközben a sejtmegújulást egy biopeptid fokozza. A termékekben jelen lévő egyedülálló hialuron-mátrix hidratálja arcbőrünket és óvja az öregedés ellen.

A készítmények használatának ideje alatt ne feledkezzünk meg a fényvédelemről sem. Amennyiben olyan gyógyszereket szedünk rendszeresen, amelyek mellékhatásként fényérzékenységet okozhatnak, kerüljük a használatát, illetve csak kimondottan magas, 30-50-es faktorszámú fényvédő mellett alkalmazzuk. A kezelést ideje alatt a C-vitaminon, vagyis az aszkorbinsavon kívül más, erős jellegű savakat ne vigyünk fel arcbőrünkre és azt is a nap másik szakában javasoljuk.


Fontos, hogy arcbőrünket hozzászoktassuk a kezelésekhez
:

A 10%-os hámlasztót két- vagy háromnaponta vigyük fel arcbőrünkre, először vékony rétegben, majd az idő előrehaladtával emelhetünk a dózison és a gyakoriságon is.

A 30%-os AHA-t tartalmazó terméket hetente maximum egy-két alkalommal alkalmazzuk. A magasabb koncentriáció miatt mindenképpen óvatosan használjuk és figyeljünk bőrünk válaszát már a kezelés közben is. Az első alkalommal csak 5 percre kenjük fel a hámlasztót, majd ha fokozatosan hozzá szoktattuk bőrünket, akkor maximum 10 perc javasolt. Ennél tovább semmiképpen ne hagyjuk fenn a szérumot!

A BHA hámlasztót ugyancsak először kétnaponta, majd utána már napi szinten is használhatjuk.