TOP 7+1 Hidratáló összetevő a téli arcápoláshoz

TOP 7+1 Hidratáló összetevő a téli arcápoláshoz

2017-12-08

Ezeket az anyagokat keresd télen a kozmetikumokban!

Télen kiemelkedően fontos arcunk ápolása. Nem csak a külső és belső hőmérséklet ingadozása veszi igénybe arcbőrünket, hanem a relatív páratartalom nagy különbsége is: a hideg, külső levegő páratartalma magasabb, a belső, fűtött levegő lakásunkban viszont nagyon száraz. Ezek fogokozttan igénybe veszik bőrünket, ami könnyen kiszáradhat arcunkon, így kipirosodik és veszít feszességéből. 

A következő felsorolásban megtalálod a TOP 7 nedvességmegkötő hatóanyagot kozmetikumokban, hogy arcbőröd védett legyen a téli viszontagságok ellen.

  1. Hialuronsav - az egyik legtökéletesebb nedvességmegkötő anyag, amely védi bőrünket a felszíni vízvesztéstől. Figyeljünk oda, hogy kozmetikumunkban több féle hialuronsav legyen megtalálható: magas, alacsony és ultra-alacson molekulasúlyú. Így tudod bőrödet a leghatékonyabban ellátni ezzel a szuper összetevővel, mivel így a bőr mélyebb rétegeibe is eljut.

  2. Glycoin® - A Glycoin® egy természetes revitalizáló hatóanyag, amely fokozza a lelassult sejtfolyamatokat, stimulálja a bőrben található kollagén (Procollagen-I) szintézisét az öregedő sejtekben, növeli a bőr rugalmasságát, selymességét és támogatja a regenerációs tevékenységeket. A bőr a Glycoin® segítségével jobban megköti a nedvességet.

  3. Ectoin® - Mikroorganizmusok termelik, hogy védjék magukat extrém hőingadozásoktól és a kiszáradástól. Nedvességmegkötő tulajdonsága védi a sejtmembránokat a vízvesztés ellen. Kiemelkedő sejtvédő tulajdonságai révén orvosgyógyászati termékekben is használatos. A sejteket allergének behatolása ellen védi és stabilizálja. Az Ectoin® a stresszes és igénybe vett bőrt kiválóan ápolja.

  4. Panthenol - A panthenol vagy provitamin B5 ápolja bőrödet, hidratáló és gyulladáscsökkentő hatású, sejtosztódást ösztönző vitamin, hatékonyan növeli a bőröd nedvességmegtartó képességét, miközben fokozza regenerálódását.

  5. PHA - A PHA avagy polyhydroxy sav egy újgenerációs gyümölcssav, amely rendkívül jó nedvességmegkötő, miközben segít eltávolítani a bőr legfelső már elhasznált rétegét, hogy az üdébb és ragyogóbb legyen

  6. Növényi glicerin - a natúr kozmetikumokban használatos növényi glicerin a vegyi anyagoknál sokkal jobban hidratálja arcőrödet, mint az egyébként is káros kőolaj/szolikon származékok. Lehetőleg bio növényi glicerint tartalmazó arcápolót használjunk, mert így biztosan lehetünk abban, hogy nem lesznek káros anyagok ebben az összetevőben.

  7. Növényi hidrolátumok/virágvizek. Olyan kozmetikumot válasszunk, amely nem vizet, hanem hidrolátumokat tartalmaznak. A virágvizek értékes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek segítik a bőrmegújulás folyamatait. Kedv szerint és egyéni ízlésednek megfelelően tudsz fehérrózsa, damaszkuszi rózsa, jázmin, grapefruit vagy pl. neroli hidrolátum tartalmú kozmetikumok között választani. 
  • +1 Természetes cukorszármazékok, mint pl. a xylit. A cukrok is tökéletes nedvességmegkötők. Biztosan ismerjük azt, amikor a konyhában a nádcukor kicsit összeáll, vagy a cukorszirupok lassan száradnak meg. Ilyen egyszerű összetevő is hatékonyan fokozhatja arcápolónk tulajdonságait, anélkül, hogy káros anyagoktól kellene félnünk.

 

Az alábbiakban összegyűjtöttünk Neked szérumokat és maszkokat, amelyekben megtalálod ezeket a hidratáló és nedvességmegkötő anyagokat. Használj utánok megfelelő hidratáló krémet vagy fludot.