100% VEGÁN

100% VEGÁN

2018-05-29

Kozmetikumaink 100% vegán összetevőkből állnak!



Kedves Vásárlóink!


Örömmel osztjuk meg Veletek, hogy teljes termékpalettánk, azaz minden NATICS® kozmetikum ezentúl kizárólag 100% vegán összetevőkből készül. Sok időt és energiabefektetést igényelt ez a lépés. Minden általunk felhasznált összetevőt leellenőriztünk, hogy 100%-ig biztosak lehessünk benne, hogy még az alapanyagban található járulékos összetevők se legyenek állati eredetűek.


Miért fontos ez számodra?

Mindannyian fontosnak tartjuk Földünk és állatvilágunk épségét, ezért kozmetikumainkkal sem ártani nem fogunk nekik, sem kizsákmányolni nem fogjuk őket. Nem tudunk félrenézni az állatok bántalmazásakor, így kozmetikumaink 100% állatkísérlet-mentesen készülnek. Nem akarunk részt venni abban, hogy egy élőlény szenvedése által legyünk szebbek! Természetünk szinte korlátlan mennyiségben adakozik részünkre csodálatos összetevőket - csak megfelelően tudni kell őket használni. Így biztos lehetsz abban, hogy egy az állatok felé is elkötelezett kozmetikai gyártó termékeit használhatod.

Szerettük volna a szigorúan vegán életmódot folytató vásárlóink számára is biztosítani azt a szabadságot, hogy fenntartások nélkül tudjanak webáruházunkban úgy vásárolni, hogy ne legyen kérdéses, mit kapnak. A NATICS® nem csak kiemelkedően magas minőségére és receptúráira fektet igényt, hanem vásárlóink kívánságait is maximálisan próbáljuk kielégíteni.


Kicsit részletesebben

A tökéletesen vegán kozmetikumnak nagyon szigorú feltétel-rendszernek kell megfelelnie. Ezek készítése azzal jár, hogy számtalan olyan kozmetikai alapanyagot mellőzünk, amiről a legtöbben nem is tudják, hogy állati eredetű. Ez volt a legnehezebb feladatunk.

Egy-egy összetevő INCI jelölés által nagyon nehezen követhető vissza, hogy honnan származik, miből vonták ki az eljárás folyamatában. Vannak olyan összetevők is, amik jelenleg ugyanazon a néven szerepelnek a kozmetikai piacon, mégis mind állati, mind növényi eredete is lehet. Bizonyos összetevők, mint pl. az egyik legtökéletesebb nedvességmegkötő, a hialuronsav ma már biofermentációs előállításon keresztül is elérhető, nem kell a régebbi, általában kakastaréjokból előállított változatot használni, sőt, mivel hatékonyabb nedvességmegkötő, mint az állati eredetű kollagén, így annak használatát teljes mértékben mellőzni tudjuk. 



Állati eredetű és rejtett, állati eredetű kozmetikai alapanyagok:

A teljesség igénye nélkül mutatunk Neked egy pár állati eredetű összetevőt, lehet, hogy néhányról nem is tudtad...

  • méz, méhviasz - méhek által előállított nektár, illetve puhább viasz
  • hidrolizált selyemprotein - élve megfőzött selyemhernyók biztosítják ezt az összetevőt
  • lanolin - zsírszerű anyag, amelyet birkák szőréből nyernek
  • keratin - állati körömből, agancsból, tollakból, szarvakból nyert hajápoló anyag
  • lactoferrin - állati tejből származó bőr és hajkondicionáló anyag
  • carmin - vörös növényi színezék, amit cochineal levéltetvekből nyernek
  • cápaolaj - a cápa májából nyert bőr és hajkondicionáló alapanyag
  • sztearinsav (állati) - levágott állatok zsírjából készített emulgeáló anyag


Nálunk nyugodt szívvel válogathatsz kozmetikumaink között!