ÍGY MÉREGTELENÍTSD TESTED EREDMÉNYESEN

ÍGY MÉREGTELENÍTSD TESTED EREDMÉNYESEN

2019-03-17

Amit a kölső-belső méregteenítésről tudni kell



MINDEN, AMIT A KÜLSŐ-BELSŐ MÉREGTELENÍTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

Napjainkban a méregtelenítés, mint élettani folyamat, meglehetősen megosztónak számít szakmai berkekben. Van, aki szerint csupán humbug, más pedig azt mondja, valós eredményeket lehet vele elérni. 

Anélkül, hogy mi bármelyik oldal mellett állást foglalnánk, úgy véljük, a méregtelenítés alapelveiben vannak olyan fontos elemek, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezetünk optimálisan működjön, ezáltal pedig bőrünk is egészségesebb, üdébb és természetesen szép legyen. 



A belső méregtelenítésről

A tél végére immunrendszerünk jelentős mértékben legyengült, ehhez pedig nagyban hozzájárult az elhúzódó influenzajárvány is. Fontos tehát, hogy méregtelenítés címszóval ne vágjunk bele indokolatlan víztisztító kúrába, hiszen ezzel többet ártanánk szervezetünknek, mint amennyit használnánk. Ehelyett törekedjünk a tiszta táplálkozásra, mellőzzük a feldolgozott élelmiszereket, együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, lehetőség szerint nyers formában. 

Remek döntés lehet az is, ha olyan öt napos léböjt-kúrát alkalmazunk, amely a frissen préselt zöldségeken és gyümölcsökön alapul. Elengedhetetlen azonban, hogy megfelelő étrend alapján állítsuk össze turmixainkat, így valóban eredményesen távozhatnak szervezetünkből az elraktározott salakanyagok. A folyamat végére energikusabbak leszünk, szervezetünk vitamin és ásványianyag-háztartása pedig feltöltődik, hogy aztán hosszú ideig optimálisan működhessen.


A külső méregtelenítésről

A léböjt-kúra és a tiszta táplálkozás alapvetően is javít bőrünk minőségén, hiszen üdébbé válik, s eltűnnek azok az apró pattanások is, amik esetleg a tartósítószerektől jelentkeznek raja. Látnunk kell azonban, hogy a tél folyamán pórusainkba jutó károsanyagoktól másként kell megszabadulnunk. A megtisztulást azok a detoxikáló termékek segítik elő, melyekben aktív szén és magnetit is megtalálható. Míg előbbi fajlagosan nagy felületének köszönhetően eredményesen köti meg a károsanyagokat, addig utóbbi fokozza az aktív szén hatását.

Az éjfekete alkotóelemeket érdemes kiegészíteni természetes növényi olajokkal, így például feketeribizlimag olajjal vagy ugyanennek hidrolátumával. Azon túl, hogy magas a vitamintartalmuk, kiváló antioxidánsként is funkcionálnak, így igazoltan hatékonyan kötik meg a szabad gyököket, miközben táplálják és revitalizálják arcbőrünket. 


A tökéletes méregtelenítő arcápolók

Ahhoz, hogy bőrünket hatékonyan méregteleníthessük, érdemes a Natics DETOX termékcsaládjának két tagját, a micellás arclemosó gélt és a maszkot egyaránt használni, így egymást erősítve fokozhatjuk hatásukat. A DETOX BHA arclemosót használjuk reggel és este arcápolási rutinunk kezdetén. A kíméletesen tisztító, BHA-t is tartalmazó, zselés állagú arclemosó tiszta és ápolt arcbőrt garantál. 

A DETOX BHA hialuron gél-maszk minden bőrtípusra alkalmazható, ráadásul könnyedén leöblíthető. Használjuk hetente két-három alkalommal megtisztított arcbőrön, hogy két fázisú hatóanyagainak köszönhetően ne csak méregtelenítse, de hidratálja is arcbőrünket.