ÍGY HALVÁNYÍTSD PIGMENTFOLTJAIDAT EREDMÉNYESEN

ÍGY HALVÁNYÍTSD PIGMENTFOLTJAIDAT EREDMÉNYESEN

2019-01-28

Ezek a megoldások a hiperpigmentációra

ÍGY HALVÁNYÍTSD PIGMENTFOLTJAIDAT EREDMÉNYESEN

A pigmentfoltok olyan szabálytalan alakú - többnyire barna színű elváltozások -, melyek az arcbőrön megjelenve gyakran zavarják tulajdonosaikat. Napjainkban azonban nem kell együtt élnünk szeplőinkkel vagy foltjainkkal akkor, ha kellemetlenül érezzük magunkat miattuk; ugyanis a biotechnológiával előállított kozmetikumokkal eredményesen halványíthatjuk őket.


HITEK ÉS TÉVHITEK


A szeplők és más pigmentfoltok több okból is kialakulhatnak, a leggyakrabban az UV fény, és a bőr öregedésének hatására tűnnek fel. Kevesen tudják azonban, hogy sok esetben gyulladások, hormonális változások állnak a probléma hátterében, de nem egyszer a helytelen arcápolási rutin vagy a nem megfelelő kozmetikumok okozzák a foltok kialakulását.

Az internetes keresőoldalak milliónyi találatot dobnak ki, melyekben csodás folthalványítás ígéretéről olvashatunk házi praktikákkal, ezek visszatérő eleme a friss citrom használata. A citrom azonban irritálhatja arcbőrünket a savas pH-érték miatt, ráadásul ha nem bio citromot vásárolunk, káros vegyszerek maradványait is a bőrünkre juttathatjuk. A 21. századi rohamosan fejlődő tudományoknak köszönhetően már elérhetőek olyan folthalványítási céllal megalkotott arcápolók és szérumok, melyek igazoltan halványítják pigmentfoltjainkat. 


A FOLTHALVÁNYÍTÁS KULCSA A HATÓANYAGOKBAN REJLIK

Fontos, hogy olyan terméket válasszunk, amelyben magas koncentrációban található meg olyan hatóanyag, amely célzottan gátolja a melanin előállítását. Azáltal, hogy a melanogonezis folyamata megszakad, nem termelődik festékanyag, ezzel párhuzamosan pedig a foltok is elkezdenek halványulni. 

Eredményes lesz arcápolásunk akkor, ha gátoljuk a Tyrosinase enzim működést, és akkor is, ha AHA hámlasztókat használunk rendszeresen. Ha pedig mindezt alpha arbutinnal, tiszta C-vitaminnal, édesgyökér kivonattal vagy B3 vitaminnal fokozzuk, a folthalványítás is még sikeresebb lesz.

Ilyen a NATICS® CLINICAL három folthalványítóból álló termékcsaládja is. Az ÉCLAT folthalványító szérum rögtön két bizonyítottan folthalványító hatóanyagot is tartalmaz: 2% alpha arbutint, mely a természetben a medveszőlőben található meg. Nem véletlenül kulcsfontosságú hatóanyag: kutatások sora igazolta, hogy az arbutinok közül az alpha arbutin közel tízszer hatékonyabb, mint a beta arbutin. A másik hatóanyag a etghyl aszkorbinsav (EAA), amely már önmagában is hatékony összetevő a pigmentfoltok halványítása terén. 

A LUMIERE szérum 20% Azeloglicinával szavatolja a ragyogó arcbőrt, miközben koncentrált rózsaszín korallalga kivonatával páratlan hidratálást és Anti-Aging eredményez. A CLAIRE szérum 10% niacinamiddal világosítja pigmentfoltjainkat mellette szabályozza az arcbőr faggyútermelését és segít a hajszálráncokon. A hatást még tovább fokozza a gyulladáscsökkentő hatással is bíró tiszta C-vitamin, azaz L-aszkorbinsav, mely egyik bestsellerünkben, a C20 szérumban található meg. 


NE LEGYÜNK TÜRELMETLENEK


A hipetpigmentált felületek 3-8 hét alatt halványulnak el, ez idő alatt tud a bőr teljes mértékben megújulni. Fontos azonban, hogy ne feledkezzünk meg a fényvédelemről, hiszen az UV-sugárzás hatására a festékanyag ismét termelődni kezd a bőrben, így a foltok újra felerősödhetnek. Ráadásul mivel a pigmentfoltoknak több fajtája is van, bőrünk pedig egyedi; így fontos, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább illő készítményt. 

Ha bizonytalan vagy, hogy a NATICS® CLINICAL termékcsaládjából melyiket válaszd, fordulj hozzánk bizalommal! Hiszen tudod, a szépséged a küldetésünk.