ÍGY VÉDD ARCBŐRÖDET A SZÁJMASZK ALATT

ÍGY VÉDD ARCBŐRÖDET A SZÁJMASZK ALATT

2020-05-12

Blogbejegyzésünkből megtudhatod, hogy miként kezeld a szájmaszk okozta bőrproblémákat!



ÍGY VÉDD ARCBŐRÖDET A SZÁJMASZK ALATT


A koronavírus világjárvány elleni hatékony védekezés egyik elemét jelenti a szájmaszk viselése, amely országosan kötelező vásárláskor és a tömegközlekedési eszközök használatakor. A hosszabb ideig tartó szájmaszk-használat azonban jelentősen megterheli az arcbőrt, sőt, mikrosérüléseken túl komoly sebeket, horzsolásokat is okozhat. A tünetek kezelésére vannak hatékony megoldások - blogbejegyzésünkben ezeket gyűjtöttük össze. 


Rövid ideig tartó szájmaszk használat esetén


A rövidebb ideig történő szájmaszk-használat kisebb felszíni sérüléseket okozhat különös tekintettel a fül mögötti bőrrészre és az orrnyeregre. Azonban az állon és az orron pattanások jelenhetnek meg. 

Mindkét problémára azonnali segítséget tud nyújtani a NATICS SOS INTENSIVE bőrmegújító szérum, mely gyulladáscsökkentő hatása mellett regenerálja és hidratálja az arcbőrt. A sejtregenerációt és a hámosítást a Glycoin tartalma mellett a benne lévő panthenolnak és hialuronsavnak is köszönheti. Alkalmazásával jelentős mértékben lerövidülhet a hegesedés ideje, valamint már néhány használatot követően is teljesen visszahúzódhatnak a gyulladt pattanások. Már 188 dm drogériában is eléred, így szinte azonnal be tudod szerezni.



Hosszú ideig tartó szájmaszk használat esetén

Nagyobb fokú bőrkárosodást figyelhetnek meg azok, akik olyan munkakörben dolgoznak, hogy munkaidejük teljes ideje alatt kötelezően használniuk kell a szájmaszkot. Amennyiben a maszk szellőzése nem megfelelő, a bőr bepállhat, mivel a kilélegzett levegő nedvességtartama kicsapódik a bőrre. 

Számukra a fent említett tüneti kezelés mellet a NATICS micellás arclemosót ajánljuk. Amennyiben tehetik, két-három alkalommal lágyan töröljék át arcbőrüket az organikus arcápolóval, hogy ismét felfrissülhessen, fellélegezhessen az arcbőr. A pattanások ilyenkor tömegesen jelenhetnek meg az arcbőrön. A már említett SOS INTENSIVE bőrmegújító szérum mellett eredményes segítséget biztosíthat a NATICS CLAIRE faggyúcsökkentő szérum és a REDOUX 2% BHA hámlasztó szérum. Míg előbbi a bőr túlzott faggyútermelését szabályozza és csökkenti az akné jeleit, addig utóbbi gyulladáscsökkentő hatását 2 százalékos BHA szalicilsavának és 1 százalékos Glycoin-tartalmának köszönheti. 

 

VIGYÁZZUNK MAGUNKRA ÉS EGYMÁSRA IS!