TÉLI ARCÁPOLÁS 5 ARANYSZABÁLYA

TÉLI ARCÁPOLÁS 5 ARANYSZABÁLYA

2018-12-02

Így ápolod a bőrödet helyesen télen


TÉLI ARCÁPOLÁS 5 ARANYSZABÁLYA


Télen a gyakran szélsőséges időjárás megviselheti arcbőrünket. A benti száraz, meleg levegő után szabályosan sokként éri bőrünket a kinti hideg, csípősen szeles idő. Az arcbőrünk kipirosodik, kiszárad, mikrosérülések alakulhatnak ki, amelyek szélsőséges esetben akár ekcéma-szerű tüneteket is okozhatnak. Megfelelő arcápolással azonban megelőzhetjük a bőrproblémák kialakulását, és a téli időjárási körülmények között is megőrizhetjük arcbőrünk puhaságát.

 



1. HIDRATÁLÁS

A kulcsszó, mint mindig, most is a hidratálásban rejlik, de a nedvességet meg is kell kötni a bőr felszínén, hogy az ne távozhasson el és hidratáltan tartsa az arcbőrt. Olyan arcápoló termékeket használjunk, amelyek nagy nedvességmegkötő képességgel rendelkeznek így nem csak a bőrünk felszínét védik a vízveszteségtől, de mélyhidratálóként is remekül funkcionálnak. Választáskor törekedjünk, hogy ezek a hatóanyagok minél magasabb koncentrációban legyenek kozmetikumainkban megtalálhatóak. Kulcsszavak a hialuronsav, panthenol, organikus virágvizek, továbbá a modern bőrápolás elengedhetetlen hatóanyagai,  a Glycoin, az Ectoin, amelyek stimulálják a megfelelő sejtműködést és védenek az extrém hőingadozás okozta mikrosérülések ellen. A megfelelő folyadékbevitelről se feledkezzünk meg, igyunk napi 2,5-3 liter folyadékot tea vagy ásványvíz fromájában.


2. VITAMINPÓTLÁS

A téli időszakban nem csak a D-vitamint kell pótolni a szervezetünk számára, hanem a természetes védekező-rendszerünket is támogatnunk kell C-vitaminnal. A táplálékkiegészítők mellett bőrünket is tápláljuk vele közvetlenül, tiszta aszkorbinsavat tartalmazó arcápolóval. A C-vitamin erősen serkenti bőrünk saját kollagén-termelését, ezzel javítja tónusát és feszesíti a kezelt területen. Jótékony hatása kiterjed a pigmentfoltok halványítására a gyulladások csökkentésére és a hegek eredményes kezelésére is. Ezek ráadásul a téli időszakban garantálják azt is, hogy arcbőrünk ne szürküljön el, hanem a legkomorabb időben is üdén ragyogjon.




3. HÁMLASZTÁS

A bőr felszíne a szélsőséges időjárási körülmények közepette könnyen kiszárad, elsősorban a homloktájékon tapasztalhatunk komolyabb tüneteket. Használjunk hetente két alkalommal természetes gyümölcssavakat tartalmazó, újgenerációs hámlasztókat, amelyek amellett, hogy kíméletesen távolítják el a bőr legfelső, elhalt rétegét, kiváló nedvességmegkötő funkciójuk révén támogatják a felszabaduló arcbőr hidratáltságát is.


4. SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÁS

Fokozottan ügyeljünk a szemkörnyékünkre, amely különösen érzékenyen tud reagálni az időjárás viszontagságaira. A sötét karikák és a hideg szél okozta bőrpírt kimagaslóan magas hatóanyag- és koffein-tartalmú mélyhidratálókkal tudjuk halványítani. Törekedjünk arra, hogy olyan terméket válasszunk, amely ultra alacsony molekulasúlyú hialuronsavat tartalmaz, ha pedig organikus készítmény mellett döntünk, az allergiás reakciók megjelenésének lehetőségét is minimalizálni tudjuk.



5. AJAKÁPOLÁS

Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy az első hideg napok után a szánk kiszárad, kicserepesedik. Hiába kenjük azonban sok márka készítményeivel, attól gyakran csak úja és újra lehámlik. Használjunk helyette természetes növényi vajakat, amelyek a ridikülünk alapdarabjává válnak amellett, hogy teljes körű ápolást biztosítanak ajkainknak.