Arcápolás nyáron

Arcápolás nyáron

2018-07-02

Az UV-védelem nem elég!

Arcápolás nyáron - Az UV-védelem nem elég

A nyári hónapokban rendkívül nagy igénybevételnek van kitéve arcbőrünk. Az erős napsugárzás, az otthon vagy a munkahelyünkön folyamatosan működő klíma, a strand vagy éppen a sós tengervíz olyan direkt hatásoknak teszi ki bőrünket, amelyek akár komoly károsodásokat is okozhatnak. Oláh Róbert, a Natics natúrkozmetikai termékcsalád vezető termékfejlesztője egy csokorba gyűjtötte azokat a tippeket, amelyeket megfogadva megőrizheted üdén ragyogó, egészséges arcbőrödet.


1. UV-védelem

Azt remélhetőleg mindenki tudja, hogy a napvédők használata mennyire fontos a bőrünk számára. Kevesen veszik azonban kellőképpen komolyan. Már reggel, amikor elindulunk a munkahelyünkre, vigyünk fel gyengéden az arcbőrünkre és minden, a napsugárzásnak kitett bőrfelületünkre magas faktorszámú naptejet, hiszen már 10-15 perc is bőven elegendő ahhoz, hogy az égési sérülések első tünete, a bőrpír jelentkezzen. Strandolás ideje alatt többször is használjuk ezeket a készítményeket, fejünket fedjük be széles karimájú, divatos szalmakalappal, szemeinket óvjuk jó minőségű napszemüveg használatával. Az ajkunk nagyon hamar megéghet, ápoljuk tiszta növényi olajokat tartalmazó szerekkel.


2. Napozás utáni bőrápolás

A körültekintő napozás után nyugtassuk és hidratáljuk fáradt, kipirosodott bőrünket. A legjobban akkor járunk, ha beszerzünk egy száz százalék aloe verát tartalmazó hialuronsavas bőrápolót, amelyet gyermek és felnőtt bőrére, bőrtípustól függetlenül alkalmazhatunk. Vigyük fel az arcunkra, a dekoltázsunkra, az eredmény pedig csakhamar láthatóvá válik: a bőrünk hidratált, táplált lesz, a bőrpír csökken, a kellemetlen tünetek enyhülnek, a hűsítő, friss hatás hosszan megmarad.


3. Tisztítás

Különösen a sós tengervízben történő fürdőzést követően fontos, hogy még a kristályok bőrünkre történő rászáradása előtt megtisztítsuk arcunkat. A táskánkban éppen ezért legyen mindig egy könnyed, üde micellás arclemosó és néhány vattapamacs. Egyszerűen öntsünk pár csepp arclemosót a vattára, óvatosan töröljük át vele arcunkat, hogy bőrünk szabályosan fellélegezhessen a sós víz fojtó terhe alól. Ezt követően persze ne feledkezzünk meg az ismételt UV-védelemről sem.


4. Hidratálás

Az esti arcápolási rituálénk kulcsfontosságú szereplőjévé a nyári hónapokba a mélyhidratáló szereket helyezzük, melyek az egész napos dehidratáltság-érzését azonnal kompenzálni tudják az arcbőrön. A vegán szérumok glycoin és ectoin tartalmának köszönhetően a hialuronsav mátrix-szal kiegészülve tökéletesen megkötik a nedvességet, ápolják, feszesítik és védik arcbőrünket, felkészítve a másnapi ismételten fokozott igénybevételre.