3 + 1 HATÉKONY TIPP A SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÁSÁRA

3 + 1 HATÉKONY TIPP A SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÁSÁRA

2019-02-24

A szemkörnyék ápolása külön odafigyelést igényel




3+1 HATÉKONY TIPP A SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÁSÁRA

A szem alatti sötét karikák sokak életét nehezítik meg. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a jelenség mögött számos ok húzódhat meg a kialvatlanságon túl. Ne csak a késő estébe nyúló munkát okoljuk tehát a karikákért, hanem keressük meg a probléma valódi gyökerét, hogy hatékonyan fel is tudjunk lépni ellene.

A köznyelvben csak "táskás szemként" emlegetett bőrproblémát a keringési zavar, a dehidratáltság és a nem megfelelő kozmetikumok használata is okozhatja.  Így első lépésként azt javasoljuk, vizsgáljuk meg napi rutinunkat! Ha azt látjuk, hogy túlságosan kevés folyadékot fogyasztunk, máris megtaláltuk a problémánk egyik gyökerét. Napi 2-2,5 liter folyadék fogyasztásával sokat tehetünk a szem alatti karikák csökkentéséért.

Emellett azonban érdemes hetente 3-4 alkalommal speciális kezelést beiktatnunk arcápolási rutinunkba, melynek során fokozzuk a keringést, hidratáljuk az érintett területeket, majd megfelelő hatóanyagokkal tápláljuk szemkörnyékünket. 


1. LÉPÉS - A KERINGÉS FOKOZÁSA

Vegyünk elő két kisméretű tálat, az egyikbe engedjünk kellemesen meleg vizet, a másikba, pedig hűvöset. Fogjunk két vattát, tegyük elsőként a meleg vízbe, nyomkodjuk ki kissé, majd helyezzük a szemünkre fél percre. Ezt követően tegyük ugyanezt a hideg vízzel is. A folyamatot ismételjük meg háromszor. A hideg-meleg vizes borogatás felfrissíti a szemkörnyéki erek vérkeringését. NE használj forró vagy jéghideg vizet, a mértékletesség itt különösen fontos!



2. LÉPÉS - BŐSÉGES HIDRATÁLÁS

Számos alkalommal cáfoltunk már meg bőrápolás szempontjából üres ígéreteket tartogató házi praktikákat, az uborka jótékony hatását azonban nem tudjuk megkérdőjelezni. Helyezzünk egy-egy karika kígyóuborkát a szemünkre úgy, hogy az lebegjen a csukott szemgolyónkon. Vágjunk félbe egy karikát kissé ívesen, az így kapott két kis félholdra hasonlító zöldségdarabot tegyük a szemünk alá 15 percre. Amíg az uborka hidratálja szemkörnyékünket, hallgassunk relaxáló zenét, így az idegeink is csodálatosan kisimulnak majd.



3. LÉPÉS - A VARÁZSSZÓ: KOFFEIN

Este vigyünk fel a szemkörnyékre magas koffein tartalmú hialuron gélt, amely az éjszaka leple alatt egészen reggelig serkenti a keringést, apasztja a táskákat és halványítja a sötét karikákat. TIPP: használjunk 2% koffein tartalmú szemkörnyék ápolót, lehetőleg magas hialuron tartalmú készítményben. Ez bőségesen elegendő a megfelelő hatás érdekében, ha ennél többet tartalmaz akkor azt a bőr már nem tudja megfelelően beszívni és kiülhet a felszínre.

Vessük be csodafegyverünket, a Natics HYDRA BOOSTER 2% szuper booster szérumot, amely azon túl, hogy fokozza a keringést, hidratál és táplál is, továbbá megfelelően magas hialuron tartalommal rendelkezik. A 2% koffeint tartalmazó készítményt óvatosan, vékonyan vigyük fel a szem körüli területekre. Fontos, hogy ne akarjuk belemasszírozni a bőrünkbe, hagyjuk, hogy magától, természetes módon beszívódjon.

A benne lévő hialuronsav megköti a nedvességet, ezáltal hidratál, és halványítja a szem alatti karikákat, miközben csökkenti a ráncok mélységét. További előnye, hogy az egész arc területén hatékonyan kezeli a vízhiányos bőrt és üdébb színt kölcsönöz, így igazi allrounder, ami nem hiányozhat kozmetikumaink közül. Ne feledjük utána hidratáló vagy Anti-Aging krémünket használni. Már a dm drogériákban is elérjük országszerte 188 üzletben, jelenleg tartós alacsony áron. (Ide kattintva megtekintheted az üzletlistát.)

 

+1 TIPP - HIALURON FLUID C-VITAMINNAL, ARGÁNOLAJJAL ÉS KOFFEINNEL

Hatékony ápolást biztosíthatunk a szem- és szájkörnyékünk területére abban az esetben is is, ha egy olyan fluidot választunk, amely Anti-Aging olajak mellett koffeint és C-vitamint is tartalmaz. Az argánolaj a bőr mélyebb rétegeibe hatolva táplálja és feszesíti azt. A koffein mellett a C-vitamin gondoskodik az ráncok enyhítéséről, miközben a karikák halványításában is segít. Erős Anti-Aging hatása késlelteti az újabb ráncok kialakulását, miközben a sötétebb foltokat is képes enyhíteni. Kellemes illata és lágy textúrája azonnal elrabolja szívedet!

Ne feledjük, legyünk türelmesek! Eltérő gyorsasággal reagál bőrünk a szemkörnyék kezelésére, van, amikor már az első alkalom után látszik az eredmény, másnál viszont kissé több idő kell a látványos javuláshoz, a siker azonban következetes arcápolással nem fog elmaradni.