TINIKORBAN SZÉP ARCBŐRREL

TINIKORBAN SZÉP ARCBŐRREL

2018-10-28

A kiegyensúlyozott tinikor a szép arcbőrnél kezdődik


A serdülőkorba lépve a fiatalok nagy részénél bőrproblémák merülnek fel. A zsíros, pattanásos arcbőr látványa és a szélmalomharc a túlzott faggyútermelés ellen lelkileg nagyon megterhelő egy fiatal számára. 

A tinédzserkor amúgy is viharos éveiben az egészsége és üde arcbőr különösen felértékelődik, a helyes arcápolási rutin elsajátítása pedig kulcsfontosságú kérdés, ebban az édesanyáknak nagyon fontos szerepe van. A mintát ők adják a gyermekeik számára és helyes edukációval ők tudják hozzásegíteni a tiniket az ápolt és hibátlan arcbőr okozta nyugalomhoz. 



FÉLREVEZETETT VÁSÁRLÓK

A kétségbeesett fiatalok és szüleik a drogériában minden megvesznek, amire az van írva, hogy hatékony a mitesszerek és a pattanások ellen, a valóságban azonban ezek készítményének túlnyomó többsége semmit sem ér. A pattanásokatat illetve az arcbőrt szárító készítmények a faggyútermelést csak fokozzák, amelyre a bőr ennek a fokozottabb termelésével reagál, így a helyzett egyre rosszab lehet. Az olajos termékeket is kerüljük, mivel ezek komedogén, azaz póruseltömítő anyagokat tartalmazhatnak ezzel is fokozva a problémát.

Érdemes natúrkozmetikumok közül válogatni, amelyek jó eséllyel nem okoznak bőrirritációt a már meglévő bőrproblémák mellé. Mindezeken túl pedig törekedjünk arra, hogy olyan készítményeket vásároljunk tini gyermekünk számára, amelyek csökkentik a faggyútermelést és a gyulladást, miközben könnyed hidratáltságot biztosítanak az arcbőr számára.


A SZÉP BŐR AZ ARCTISZTÍTÁSNÁL KEZDŐDIK

A megfelelő termékválasztás mellett azonban nagy hangsúlyt kell fektetni a helyes arcápolási rutin elsajátítására, az első lépés a megfelelő és hatékony tisztítás, majd ezt követően a faggyútermelés szabályozása, hogy aztán heti néhány alkalommal mindezt egy kíméletes hámlasztóval és aktív szenes maszkkal egészítsük ki. 

Az arclemosó választásának törekedjünk arra, hogy ne használjunk olyan terméket, amiben SLS található, ez ugyanis komoly bőrirritációt okozhat. Érdemes előnyben részesíteni a DETOX ARCLEMOSÓT, mely aktív szenet és magnetitet is tartalmaz, és BHA-szalicilsavval együtt eredményesen lép fel a bőrproblémák ellen. 



RAGADJUK MEG A PROBLÉMÁT A GYÖKERÉNÉL

Amikor a faggyútermelés szabályozásáról beszélünk, fontos, hogy rávilágítsunk a megelőzésre, ugyanis érdemes már az első jeleknél megelőzni a komolyabb bőrproblémák kialakulását , eredményesen minimalizálhatjuk vagy el is kerülhetjük a kellemetlen pattanások megjelenését. Kiemelkedően hatákony a CLAIRE SZÉRUM, mely niacinamidot, vagyis a B3 vitamint is tartalmaz. A másik aduászt a szalicilsavat, azaz BHA-t egy olajmentes szérum formájában használjuk: REDOUX SZÉRUM. A hatóanyag a pórusok belsejében fejti ki hatását, csökkenti a  gyulladásokat és szebb bőrképet eredményez. Amennyiben mindkettőnak a használata mellett döntünk, akkor A B3-as vitamint érdemes reggel használni amivel a fényesedést is megelőzzük illetve késleltetjük a nappali időszakra, este pedig a szalicilsavat tartalmazó szérumot, hogy éjjel hatékonyan csökkentse a gyulladásokat és kifejthetsse egyéb jótékony hatásait is.

Ezt az alap arcápolási rutint egészítsük ki heti két-három alkalommal egy kíméletes, AHA glikólsavas hámlasztóval, azaz EXFOLIE SZÉRUM használatával, vagy használjunk rendszeresen AHA-t tartalmazó arclemosót: VITALITÉ ET FRAICHE. Szintén ilyen gyakorisággal alkalmazzunk aktív szenes DETOX MASZKOT is, amely hatékonyan lép fel a pattanások ellen, ugyanis mindösszesen tíz-tizenöt perc alatt jelentős mértékben tudja csökkenteni a bőr zsírosságát, így lemosását követően nem marad más, mint a csillogásmentes, ám mégis ragyogóan tiszta arcbőr.