Hidratálás

Hidratálás

2016-09-23

A hidratálás előnyei


Hidratálj, hidratálj, hidratálj!

- Miért fontos a hidratálás, és miért találkozol vele mindenhol, ahol csak kozmetikumokat látsz?

Kanyarodjunk egy kicsit vissza az evolúció hajnalára. Az élet alapköve a tengerekben volt található. Itt alakultak ki először az élő sejtek, itt indult fejlődésnek annak az életnek az alapja, amit ma ilyen formában ismerünk. Fejlődésünk folytán kiléptünk a szárazföldre, egy olyan közegbe, ahol már nem vett körbe a tenger, a víz, de sejtjeink működéséhez továbbra is szükség volt rá. Minden anyagcsere-folyamatunk a vízben megy végre, a vérünk nagy része, a kötőszöveti folyadékaink, mind-mind főképp vízből állnak.

Testünk víztartalma kisgyerek korunkban 70% körüli, felnőtt korban 60-65% körüli és idősebb korban ez tovább csökken. Ahhoz, hogy a fontos anyag-csere folyamatok zavartalanul működni tudjanak, elegendő vízre van szükségünk. A vízhiányra való érzékenységünket az is csodálatosan szemlélteti, hogy amíg étel nélkül több hetet is képesek vagyunk kibírni, addig víz nélkül már pár nap után erős problémák jelentkeznek testünk működésében.

Mit jelent ez a bőrünkre nézve? Bőrünk egy vékony réteg, amely elválaszt a külvilágtól. Véd, óv, de mégis átjárható bizonyos anyagok részére, pl. víz számára. Amennyiben kevés folyadékot veszünk magunkhoz, bőrünk is rugalmatlanabbá válik, egyenetlenségei is jobban előtűnnek. Képzelj el egy lufit. Tele van levegővel, így szép sima a felülete. Most engedj ki belőle levegőt - el kezd összébb menni, a fodrozások jobban látszódnak. Ereszd még jobban le. Ugye nem szép látvány, baba zsúrra sem úgy viszed? :-) És most fújj bele ismét levegőt, Szépen kisimul. Bár a hasonlat elég leegyszerűsített, de bőrünk is így működik. Mind belülről, mind kívülről érdemes hidratálni, úgy tudja megőrizni feszességét és szépségét a lehető legtovább. 

A hidratáláshoz nem elegendő felvinni vizet a bőrödre, azt érdemes meg is kötni olyan nedvességkötő anyagokkal, amelyek tovább tartják bőrödben és annak felületén a víz-molekulákat. Számos ilyen hatóanyag létezik, mi ezek közül a hatékony és természetes nedvességmegkötőket alkalmazzuk, azokat, amelyek egymás hatását fozozzák.

Tekintsd meg a hydra-N hyaluron arcápoló családot, a lejújabb hidratáló natúr kozmetikumainkat. Kivételes hatóanyagokkal hidratálják bőrödet és látják el ternészetes nedvességmegkötő-hatóanyagokkal. :-)