Így védd arcbőrödet az extrém hideg ellen!

Így védd arcbőrödet az extrém hideg ellen!

2021-02-16

Tippjeinkkel egyszerűen megvédheted arcbőrödet a kiszáradástól és a ráncok idő előtti felbukkanásától!



Így védd arcbőrödet az extrém hideg ellen


Az extrém hideg időjárás rendkívüli megterhelést okoz az arcbőrnek. Azok, akik kora reggel indulnak munkába, ekkor sportolnak, vagy sötétedést követően tartózkodnak a szabad levegőn, tapasztalhatják, hogy a rendkívüli fagyok azonnali reakciót váltanak ki az arcbőrön. A hideg káros hatásai azonban ennél összetettebben mutatkoznak meg, a problémát pedig időben kell felismerni és kezelni, mivel az arcbőr dehidratáltsága a bőröregedésnek kedvez és miatta hamarabb bújhatnak elő a ráncok.

A rendkívül hideg időjárás miatt sokan szenvednek száraz arcbőrtől, repedezett ajkaktól, az orcán megjelenő mikro-hámsérülésektől. Ezeknek azonban nem kell bekövetkezniük bármekkora hideg is van, csupán tudatos bőrápolásra és némi odafigyelésre van szükség a megelőzéséhez és a megjelenő tünetek kezeléséhez. A problémák legfőbb oka abban rejlik, hogy télen csökken a levegő páratartalma és a hideg időjárás miatt a bőrnek nagy kihívást jelent az, hogy fenntartsa az arcbőr optimális hidratáltságát. Általánosságban véve is kijelenthető, hogy minél szárazabb a levegő, annál több nedvességre van szüksége az arcbőrnek annak érdekében, hogy az olyan dehidratáció okozta tünetek, mint a szárazság, a gyulladás, a hámlás ne következhessenek be. 

A problémát súlyosbítja, hogy beltéren, a fűtés következtében gyakran még szárazabb a levegő, mint odakint, ráadásul a forró fürdők, amelyeket télen olyan szívesen veszünk igénybe, csak rontanak a helyzeten, mivel tovább fokozzák a bőr szárazságát. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, mire érdemes odafigyelni a tél hátralévő időszakában. 

1. Használj párásítót az otthonodban és a munkahelyen, így a levegő nedvességtartalma fűtés mellett is jól növelhető!

2. Amikor a szabadban tartózkodsz, védd az orrodat, az orcádat és a homlokodat az erős szél ellen! A kötelező maszkhasználat mellett nagy segítséget nyújtanak a meleg sálak, a széles kendők és a kötött sapkák is. A legjobb védelem, ha hialuronos készítményeket használsz, mivel azok egy láthatatlan rugalmas hidratáló és védő réteggel vonják be arcbőrödet. Minél erősebb a szél, annál inkább használj szérumot az arckrémed előtt. Koffeines HYALURON BOSSTERREL még a karikáidat is halványíthatód!

3. Zuhanyzás során kerüld a túlzottan forró vizet, arcbőrödet se tedd ki hosszú ideig a melegnek, inkább langyos vízzel tisztítsd meg, majd lágyan töröld át micellás arclemosóval! Zuhanyzást követően még nedves bőrre vidd fel a hidratáló krémedet, mely így a felületi nedvességkötést is biztosítja, de be tud hatolni az arcbőr mélyebb rétegeibe is. Ha ki van száradva bőröd, használd arckrémeink RICH változatát.

4. Arcápolási rutinod során részesítsd előnyben a mélyhidratáló krémeket és a boostereket, amelyek gyors segítséget biztosítanak a dehidratált arcbőrnek! Ha nap közben úgy érzed, bőröd kiszáradt, viszket, vagy ég, vesd be a HYDRA HYALURON mélyhidratáló arcpermetét, ami pillanatok alatt ellátja nedvességgel a szomjazó arcbőrödet! 

5. Télen is használj fényvédőt, hiszen például a hóról visszaverődő káros UV-sugarak ilyenkor is roncsolhatják az arcbőrt, elősegítve a korai öregedés jeleinek felbukkanását és a meglévő ráncok elmélyülését!