KÉT JOLLY JOKER HATÓANYAGGAL KÜZDHETED LE A RÁNCOKAT ÉS A PATTANÁSOKAT

KÉT JOLLY JOKER HATÓANYAGGAL KÜZDHETED LE A RÁNCOKAT ÉS A PATTANÁSOKAT

2022-02-22

Az AHA és a BHA szerepe kulcsfontosságú az arcápolásban.

Ahhoz, hogy arcbőrünk megújítása sikeres legyen, két dologra van szükség: megfelelő hatóanyag-készítményekre és tudatos arcápolási rutinra. 

A hámlasztás előnyei azonnal látszódnak

 

A hámlasztás több szempontból is kulcsfontosságú akkor, amikor az arcbőrünk megújításáról és az Anti-Agingről van szó. Egyáltalán nem mindegy azonban az, hogy milyen készítményt és milyen gyakorisággal használunk. Fontos, hogy ismerjük arcbőrünk egyedi igényeit, érzékenységét és arcápolási céljainkat is, hiszen más-más hatóanyagra épülő készítményt érdemes használnunk, ha például az aknék kezelése miatt hámlasztanánk és megint mást ajánlott alkalmazni a pigmentfoltok enyhítésére és az effektív ránctalanításra. 

A hámlasztók széles körben használt és vizsgált hatékony bőrápolók közé tartozna és a két legfontosabb csoportjuk az alfa-hidroxisavakra AHA - ezek a gyümölcssavak - és a béta-hidroxisavakra BHA - ez a szalicilsav - oszthatók. Mindkettő hatalmas előnye, hogy megfelelő készítmény és alkalmazás mellett rendkívül hatékonyan fejtik ki hatásukat, hogy fel tudjon szabadulni a friss, fiatal bőr. 

A folyamat eredményei gyorsan látszódnak: a hegek és a ráncok már rövid használatot követően enyhülnek, rendszeres alkalmazásával pedig akár teljesen is eltűnhetnek.

Mindennapos hámlasztás az arctisztítással összekötve - Hatékony hámlasztás hetente 2-3 alkalommal

 

Vannak olyan hámlasztó hatású készítmények, amelyek minden nap használhatóak és vannak olyanok is, amelyeket csupán hetente 2-4 alkalommal szükséges felvinni az arcbőrre.

Köztudott, hogy az arcápolási rutin alfája a smink eltávolítása és az arcbőr megtisztítása, ez utóbbit pedig érdemes olyan arclemosókkal végezni, amelyek AHA gyümölcssavakat tartalmaznak. Ezek előnye, hogy rendkívül kíméletes hámlasztó hatásuk mellett serkentik az arcbőr vérkeringését, ezáltal hozzájárulnak a sejtmegújítási folyamatok felpörgetéséhez is. Pattanások, vagy tisztátlan arcbőr esetén BHA arclemosót érdemes alkalmazni, melyhez rendkívül jó párosítás az aktív szén.

A NATICS kínálatában is megtalálható VITALITÉ&FRAICHE AHA és DETOX BHA arclemosót használhatjuk a reggeli és az esti rutin részeként is, hogy aztán tetszőleges, arcbőrünk számára megfelelő hatóanyagokkal folytathassuk arcápolásunkat. Ezzel szemben az AHA és BHA tartalmú hámlasztó szérumokat már csak hetente 2-4 alkalommal ajánlott használni annak érdekében, hogy látványos eredményeket érjünk el, de elkerüljük a bőrirritációt.

AHA vagy BHA – Így válassz közülük

 

A kétfajta hámlasztó hatóanyag közül arcápolási céljainknak megfelelően érdemes választanunk. 

A NATICS EXFOLIE 10 % AHA hámlasztó szérumot számos bőrprobléma, például a ráncok, hegek, pigmentációk, bőrszárazság kezelésére használják. A leghatékonyabb AHA, a glikolsav hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket. A bőrre kerülve serkenti a sejtek azonnali megújulását, felfedi a friss, fiatal bőrt.

A béta-hidroxi-sav (BHA), a szalicilsav, a pórusokba hatolva fejti ki hatását. Itt oldja a faggyút, a betokosodott mitesszerekre is előnyösen hat, mivel a faggyú-dugót is képes kioldani, amely következtében a pórusok fellélegeznek és apróbbak lesznek. A szakértő szerint az igazi aduász, ha BHA-t Sarcosine-val alkalmazunk együtt egy hatóanyag készítményben. Így például a NATICS REDOUX BHA és Sarcosine hámlasztó elsősorban az mitesszeres, pattanásos, zsíros bőrrel rendelkezők számára javasolt.