ÍGY ÓVD A BŐRÖDET A FESZTIVÁLSZEZONBAN

ÍGY ÓVD A BŐRÖDET A FESZTIVÁLSZEZONBAN

2018-07-31

Most fokozott figyelmet fordíts arcbőröd ápolására!


Így óvd a bőrödet a fesztiválszezonban

A fesztiválok nem éppen a tökéletes higiéniás körülményekről híresek, ráadásul a hőség, a szárazság és a por a bőrünknek sem tesz jót. Amennyiben pedig mindehhez nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztás is társul, a bőrünk csakhamar dehidratált, szürke lesz, sőt, az eltömődött pólusok miatt pattanások is megjelenhetnek rajta. 

Csupán három arcápolóval megőrizhetjük csodás arcbőrünk egészségét. Egy micellás arclemosó, egy mélyhidratáló és egy szemkörnyék ápoló - ennyi már bőven elég nem csak, hogy a túléléshez, de az üde bőr megőrzéséhez is a fesztiválszezonban - természetesen nem feledkezhetünk meg a megfelelő UV-védelemről sem.

A fesztiválok területén jellemző a felszálló por, ami hamar lerakódik az arcbőrünkre. Ehhez társul a kánikula miatti izzadás, a kettő kombinációja pedig garantáltan eltömíti pólusainkat. Szerezzünk be egy micellás arclemosót, öntsük belőle egy vattapamacsra és naponta kétszer-háromszor frissítsük fel vele az arcbőrünket. Az alkohol miatti dehidratáltságot nem csak belsőleg, 3-3,5 liter víz fogyasztásával kell pótolni, hanem mélyhidratáló szérum napi kétszeri használatával is. A szakértő szerint nincs más dolgunk, minthogy reggel és este felvigyük megtisztított arcbőrünkre.

Az átmulatott éjszaka után sötét táskák is megjelenhetnek a szemünk alatt. Ezen egy erős kávé nem, bő folyadékpótlás és egy hatékony szemkörnyék ápoló azonban tud segíteni. A szemkörnyék ápolókat sosem szabad erősen belemasszírozni a bőrbe, hiszen ezzel mikro sérüléseket okozhatunk. Éppen ezért azt javasolja, hogy csupán óvatos mozdulatokkal vigyük fel az érintett területekre és hagyjuk, hogy pár perc alatt magától beszívódjon és kifejthesse áldásos hatását.

A legjobb termékek sem érnek azonban semmit sem, ha a nap folyamán, különösen a legnagyobb UV-sugárzásnak kitett időszakban, 11-15 óra között nem gondoskodunk a fényvédelemről. Viseljünk divatos szalmakalapot, látványos napszemüveggel, testünket óvjuk lenge, hófehér lenvászon ruhával, bőrünket pedig védjük magas faktorszámú naptejjel.