MINDEN, AMIT A SZÉRUMOKRÓL TUDNI AKARSZ

MINDEN, AMIT A SZÉRUMOKRÓL TUDNI AKARSZ

2020-02-20

Mi is pontosan a szérum és miért olyan hatékony?



MINDEN, AMIT A SZÉRUMOKRÓL TUDNI AKARSZ


A szérumok szabályosan berobbantak az elmúlt években a szépségiparba, sokan azonban nem tudják, miben különböznek a hagyományos hidratáló krémektől, miért érdemes használni őket és egyáltalán, milyen típusú készítményre van szüksége az arcbőrüknek. Cikkünkben a szérumokkal kapcsolatos öt leggyakoribb kérdéseket gyűjtöttük össze és válaszoltuk meg. 


Mi pontosan a szérum?

A szérum tulajdonképpen nem más, mint egy hatóanyagokban, antioxidánsokban, Anti-Aging összetevőkben gazdag, könnyen és gyorsan felszívódó, folyadék állagú készítmény. A legtöbb hatóanyagot ezzel az arcápolóval tudod bevinni bőrödbe, amely után célszerű, egy a bőrtípusodnak megfelelő arckrémet vagy fluidot használnod. 

Miben más, mint egy hidratáló?

A szérumok elsősorban az koncentrált hatóanyag tartalmuk miatt fontosak, hiszen legfőképp ezek az összetevők nyújtják a ránctalanító és bőrfiatalító hatást és elősegítik a szabad gyökök által okozott bőrkárosodások javulását. Számos szérumtípus található meg a piacon, vannak, amelyek a hidratálást fokozzák, mások pedig anti-aging hatásuk miatt népszerűek. Az arcbőrre felvitt szérum légiesen könnyű érzést biztosít a hidratálók testességéhez képest. A szérumok azonban nem feltétlenül helyettesítik a hidratálót, inkább fokozzák annak jótékony hatását. 

Miért szükséges használni?

Gyakran tapasztalható, hogy a szérumok hatékonyabban hidratálják az arcbőrt, mint maguk a krémek. Ennek oka, hogy a szérumokban jelen lévő molekulák azonnal behatolnak a bőr legmélyebb rétegeibe is, hogy aztán onnan kiindulva fejtsék ki jótékony hatásukat. Másrészről pedig, ahogy már említettük, a szérumok fokozzák a hidratálók hatását, felgyorsítva a bőr regenerálódását, a foltok halványodását, a ráncok csökkenését. A C-vitaminos szérumok számos jótékony hatást gyakorolnak, minden bőrtípusra és kornak ajánlottak, hatásukat számok kutatást támasztja alá. Nem csak a ráncok enyhítésében és az újak kialakulása ellen segítenek, de ragyogóbb arcbőrt és egyenletesebb tónust is biztosítanak.

Mikor és hogyan javasolt alkalmazni?

Általában a szérumokat naponta kétszer, a reggeli és az esti arcápolási rutin során javasolt használni megtisztított arcbőrön és nyakon. Az arcápolási rutin folytatása előtt fontos megvárnunk, hogy a bőr teljesen beszívja a szérumot, hidratáló krémünket csak ezt követően vigyük fel lágyan. Zsíros bőrre reggel érdemes B3 vitamint, azaz niacinamidot tartalmazó szérumot felvinni, míg idősödő bőrre és egyenletlen tónusra az Azeloglicina, mint hatóanyag, vagy a C-vitamin használata javasolt.

Hogyan válasszuk ki a számodra megfelelő szérumot?

A szérumunkat az alapján válasszuk ki, hogy milyen bőrproblémára keresünk megoldást. A ráncok enyhítésére vagy prevenciós jelleggel érdemes anti-aging hatóanyagokat tartalmazó készítményt vásárolni, a nagyvárosokban élők számára a szálló por magas koncentrációja miatt azonban a magas antioxidánsokat tartalmazó szérumok javasoltak. A száraz arcbőrnek mélyhidratáló termékre van szüksége, míg a bőr színének egyenetlenségeire a pigmentfoltokat halványító szérumok használata ajánlott. A koffein, mint aduász ún. booster szérumokban ajánlott. A booster-szérum használata nagyon sokoldalú, adagolhatod más szérumhoz, használhatod önmagában, de krémbe is cseppenthetsz bele. A koffein segít a táskák enyhítésében és a karikák halványításában.

Itt Te is kiderítheted, hogy arcbőrödre melyik szérum javasolt, ezen felül az alábbiakban felsoroltuk legnépszerűbb szérumainkat is:

https://natics.hu/kerdoiv.html